сряда, 3 юли 2013 г.

Обърнатите пози

За ползите от обърнатите пози:



  1. Помагат ни да преодолеем страховете си.
  2. Подобряват кръвообращението. Когато сте с главата надолу, Вашето тяло работи повече по закона на гравитацията, а не срещу него, което улеснява процеса на кръвообращение.
  3. Намаляват напрежението. Лекарите са установили, че мускулното напрежение намалява с 30% при 10 секунди обръщане.
  4. Намаляват мускулните болки. Тъй като лимфната система не може сама да се движи, обръщането на тялото с главата надолу помага на тялото да се освободи от излишествата, включително от млечна киселина и други течности, които се натрупват в мускулите.
  5. Помагат на концентрацията. Мозъкът консумира 25% от кислорода, който тялото поема. Когато се обърнем, увеличаваме прилива на кислород към мозъка.
  6. Облекчават болките в гърба. Обърнатите пози издължават гръбначния стълб, увеличавайки разстоянието между прешлените, освобождавайки натиска върху дисковете, сухожилията и нервните окончания.
  7. Засилват коремните мускули. Когато влизаме и излизаме от обърната поза, без да ползваме подкрепата на стена или друго, мускулите на корема трябва да помогнат на тялото да се изправи.
  8. Подобряват храносмилането. Обърнатите пози носят голямо облекчение за констипацията , подпомагайки отпадните продукти да се придвижат от червата към колона. Когато сме изправени, гравитацията прави това движение в червата по-трудно.
  9. Помагат при безсъние. Обърнатите пози с подкрепата на стена или друго са много добро упражнение преди да си легнем, тъй като снемат мускулното напрежение. Опитайте вечер да направите Свещ до стената и нека спокойствието да се разлее в тялото Ви. 
  10. Карат ни да изпитваме радост. Не ограничавайте обърнатите пози само до личната си практика. Обърнете деня с главата надолу и се насладете на това как детските Ви инстинкти се събуждат. Забавлявайте се!



Противопоказания: 

1. Не се изпълняват при дископатия, активни болки в гърба, кръста или врата, болести на сърцето, повишено очно налягане и високо кръвно.
2. Не се изпълняват по време на месечния цикъл.
3. Ако страдате от мигрена.
4. Прекарали сте инсулт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар