понеделник, 11 август 2014 г.

Ин и Ян йога уикенд Изкуството на баланса в нашата йога практика със Сесил Рубо – сертифициран Ин йога учител от Франция


24-26 октомври 2014
с. Ковачевица, България
 

В красивото родопско село Ковачевица ще се проведе балансиращ уикенд, който ще ни преведе през крайностите на противоположите състояния, за да намерим своя път и убежище в центъра.

Описание:

„Балансът не е статичен акт. Балансът е като везна: когато и двете страни са равни, все още има леко колебание в средната позиция. В това деликатно  равновесие е ключът към целостта и здравето. Древните китайци наричат тази средищна точка „Дао”. Дао е покоят, който откриваме в центъра на всяко събитие. Центърът винаги е на мястото си, дори и нас да ни няма там да му се насладим. Когато излезем от центъра, влизаме в аспектите на ин или ян.”
„Добре дошли в ИнСайтите”
Берни Кларк

Дори практиката ни по Йога има своето „Дао”.
По време на този уикенд ще разберем как да балансираме йога практиката си, за да задоволим нуждата си от Ин (лунна, спокойна енергия) и Ян (слънчева, активна енергия). Ще се научим да слушаме себе си и да откриваме финия баланс в житейските цикли (кръговрата на живота, смяната на сезоните и редуването на часовете в рамките на деня).

В този уъркшоп ще се научим да се движим в ритъма на дъха през силовата Ян практика – Танцът на дракона. Вдъхновена от древни Тай Чи движения, в комбинация с танц и йога, Танцът на дракона ни подготвя по различен и по-фин  начин да практикуваме Виняса флоу.  Пригответе се за едно слънчево приключение. След Танца на дракона ще се потопим в разтапящата Ин йога практика. Ще позволим на енергията ни да се успокои и ще поемем на пътешествие към дълбините на душата.

Преподавателят: Сесил Рубо


След много години изучаване на тялото чрез танци, Сесил поема по пътя на Хатха Йога в Париж през 2002 г. След като открива Ащанга йога няколко години по-късно в Мексико, тя се влюбва в тази практика, а стремежът й да се обучава в нея, я отвежда на пътешествия по цял свят. От 2009 г. изучава ползите от Ин йога, която открива в Канада с Берни Кларк.
Сесил е сертифициран преподавател по Ащанга и Ин йога, а от 2010 г. завършва 300 часа –RYT сертификация по Прана флоу.
Източниците на вдъхновеня за нея са много: Берни Кларк, Пол и Сузи Грилей, Шива Рей, Геше Майкъл Роуч.
Сесил живее във Френските Алпи в Аннеси и преподава по цял свят. Преподава в обучение за учители по Ин йога във Франция, заедно с Биф Митхофер и води обучение за преподаватели по Ин йога в Норвегия. Сесил е посветена на споделянето на знанието, получено от обученията й със световно известни учители по Йога. Посвещавайки се на учениците си, тя им помага да откриват собствения си огромен потенциал и сила.
Повече на:

програма
24 октомери
Пристигане в с. Ковачевица и настаняване.
18.00-19.30 часа – Ин йога практика със Сесил
25 октомври
09.00-10.30 – Танцът на дракона със Сесил
11.30-12.30 – Брънч
12.30-17.00 – Разходки наоколо и екскурзии до обекти в близост
18.00-19.30 – Ин йога със Сесил
20.00-21.00 – Вечеря
26 октомери
09.00-10.30 – Ин и Ян йога със Сесил
11.30-12.30 – брънч
Разходки наоколо и прибиране в София

Къде
Къща за гости „Канина”, с. Ковачевица - http://kovachevitza.com/

Цени: 245 лв. – Включва йога практики, настаняване в автентична къща за гости в с. Ковачевица и домашно приготвена чиста храна.
Носете си: постелка, спален чувал.







Няма коментари:

Публикуване на коментар