петък, 3 октомври 2014 г.

Ин йога



Ин йога укрепва тялото и ни дава възможност да стоим дълго време в определена поза по време на медитация. Ин йога помага да заздравим своите мускули, сухожилия и кожа. Тя е насочена главно към съединителната тъкан на бедрата, таза и долната част на гръбнака. При Ин йогата концентрацията е върху мобилността на ставите. Тази практика ни помага да запазим ставите си влажни и еластични.
Тъй като фокусът в Ин йога е върху съединителната тъкан, вие ще станете по-гъвкави, органите ви ще работят по-добре и ще сте по-спокойни и целенасочени. Практиката е релаксираща и може да се практикува от начинаещи и опитни йоги. Освен това тя е насочена и към по-дълбоките духовни области на йогата, които включват чакрите, дихателните упражнения, позите и медитация. Колкото повече напредваме в годините, толкова повече трябва да насочим вниманието си към по-дълбоките тъкани на тялото. Продължителното практикуване на Ин йога ни прави по-здрави, силни и гъвкави.

По материали от: Ин йога - Йога - NewAge.bg 

Студио "Лотoс спирит" организира йога уикенд със сертифициран преподавател Сесил Рубо, която ще ни въведе в тази малко позната в България практика, изключително подходяща за синхронизиране на тялото и емоциите с настъпващия Ин сезон на зимата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар