петък, 6 февруари 2015 г.

Адбхута раса или способността да видиш чудото


Учудването е расата на мистерията, удивлението и любопитството. С развиването на правилно отношение към чудото на живота, Адбхута раса може да бъде наш постоянен спътник.

От зората на цивилизацията човешките същества се опитват всичко да разберат и продължават да го правят. Чувството за чудо идва, когато човек признае собственото си невежество.

Когато осъзнаем, че има неща, които не можем да разберем, това прави животът прекрасен и вълнуващ, пълен с чудеса за откриване, пълен с възможности за ново разбиране и личностно израстване. Чудото стои в началото на духовното пътуване, пътуването, което търси истината и разкрива мистерията на живота.



Ясно е, че съвременната наука разбира де факто всичко, а това, което не може да обясни, се смята, че просто не съществува по дефиниция. Тя продължава да поддържа това становище, въпреки факта че продължава да изследва и разбира нови неща.

Истинските светци понякога могат да направят случването на истинска магия, за да покажат на хората, че това, което всеки получава като информация от сетивата, не е реално; те се опитват да разбият раздутото его на хората и науката в наше време. Факт е, че всичко и нищо е магия, зависи от разбирането на всеки човек. И истинските светци имат истинско разбиране за това.


Как да развием учудването

Учудването не е раса, която човек може да създаде с волята си, въпреки че с волята си може да го отхвърли. Ключът към учудването е да останете с отворено съзнание за чудото на живота, което може да бъде изживяно във всичко.

За съжаление съществуват мошеници, така както съществуват и истински чудеса, затова човек трябва да преценява внимателно. Напъпилото цвете е чудо, независимо дали е стигнало естествено до този момент или се е случило по-бързо в ръцете на светец. Търсенето на не толкова очевидни чудеса е любимо занимание за прекарване на времето на много хора, но наистина няма нужда да се лети до Луната, тъй като така или иначе ние сме в космоса.


Основна раса: учудване

Под-раси: любопитство, удивление

Доминиращ елемент: огън

Доминираща доша: Питта

Доминираща гуна: Раджас

Доминираща коша: Маномая коша

Сходни раси: страх, тъга

Противоположни раси: гняв


Расата предизвиква: радост

Ключ за усвояване: смирено да приемеш мистерията на обикновеното

Сидхи: Лагхима (лекота)

Божество: Брахма


Няма коментари:

Публикуване на коментар